{{ctrl.viewMoreText}}

Digitale løsninger

Sektion

En arbeidsplass uten permer

Hvor mye tid bruker du på å søke etter dokumenter? Med et digitalt arkiv blir alt av dokumenthåndtering betydelig enklere, mer effektiv og tryggere. Med digital arkivering finner du dokumentene med kun få klikk, i stedet for å lete opp og ned i permer fulle av papirer. I tillegg vil du finne informasjonen uansett hvor du måtte befinne deg.

Kostnadskontroll

Gjennom vår serviceavtale vil din virksomhet få en komplette løsning som er skreddersydd for dine behov. Du trenger ikke å investere i maskinvare, men ha tilgang til moderne utstyr, og du kan oppdatere løsningen i løpet av kontraktsperioden om nødvendig. Dette vil gi deg full kontroll over kostnadene dine.

Service og support

Vår service- og supportavdeling tar fullt ansvar for dokumenthåndtering - fra papir til digitalt dokumenter. Våre serviceteknikere er fordelt rundt om i Norge. Det spiller ingen rolle hvor du har ditt kontor, du er kun en telefonsamtale unna våre teknikere, noe som utgjør rask responstid. På den måten kan du og dine kolleger bruke mer tid på det som genererer inntekter. Et supportnummer og en kontaktperson!