Tilbake til kontoret

Er du klar for den nye normalen? 

Etter pandemi og isolasjon går vi tilbake til en helt ny hverdag. Mange har oppdaget fjernarbeidets fordeler, og det betyr at kontoret nå må konkurrere med hjemmekontoret. Etterspørselen etter hybridløsninger for fleksible samarbeid øker raskt.

Hva trenger arbeidsplassen din for å tilpasse seg den nye normalen? Se sjekklisten nedenfor.

 

1. Strategi for de nye behovene

Med pandemien kom den digitale tidsalderen i rakettfart, og vi måtte på kort tid lære nye måter å jobbe på. Sikre skyløsninger, videomøteutstyr og ergonomi på hjemmekontoret ble soleklare krav. Pandemien har også endret instillingen til fjernarbeid, som gikk fra å bli sett på som en alternativ arbeidform til å bli en forutsetning for å holde næringslivet i gang.

Spørsmålet nå er hvordan du tar bedriften fremover i den nye normalen. Lag en tydelig strategi og utform arbeidsmetoder basert på virksomhetens behov. Da vil du kunne skape en arbeidsplass som er tilpasset ansatte, tekniske utfordringer og fremtidig arbeidsliv.

 

2. Stimulerende arbeids­miljø som tiltrekker og inspirerer

Plutselig må kontoret konkurrere med hjemmekontoret. Dette stiller nye krav til interiør og design. De ansatte skal føle at det er verdt transporttiden til og fra, og kontoret skal også være en magnet for nye talenter.

For at medarbeiderne skal trives og utvikle seg, kreves det et stimulerende arbeidsmiljø med de riktige verktøyene og velfungerende interiør. Kontoret bør være mer som et møtested enn stedet hvor arbeidet utføres.

Hvis du trenger veiledning for å forbedre kontoret, kan vi hjelpe deg – enten du bare vil ommøblere eller gjøre en total makeover.

Les mer om kontorinnredning

 

3. Møterom med støtte for hybridmøter

Videokonferanser og Teams-møter har blitt en helt naturlig del av arbeidslivet, og behovet vil ikke avta selv om vi går tilbake til kontoret. Fleksible arbeidsmetoder er kommet for å bli, og behovet for hybridmøter, hvor vi dels er på kontoret og dels deltar hjemmefra, vokser.

I stedet for ett stort møterom, kan det ha oppstått behov for flere små møterom og såkalte stillerom, hvor ansatte kan arbeide uforstyrret. Det er viktig å tilpasse teknologien slik at det ikke spiller noen rolle hvor den ansatte fysisk sitter og jobber.

Les mer om møterom og møteteknologi

4. IT-sikkerhet tilpasset nye arbeidsformer

Nå som en stor del av arbeidet flyttes til skyen, til hjemmet og utenfor selskapets brannmur, er det viktig å ikke glemme sikkerheten. Sørg for at du prioriterer sikre IT-løsninger som beskytter forretningsdata og forhindrer at bedriften din blir kapret.

Vi har utviklet IT-tjenester for ekstra sikkerhet i skyen. Ta kontakt med oss for rådgivning.

Les mer om våre IT-tjenester

 

Fremtidens arbeidsplass

– Lær mer om morgendagens løsninger

Erik Herngren fra Kairos Future presenterer rapporten om de fem trendene, perfekt for deg som vil vite mer om fremtidens arbeidsplass og hvordan kontorene vil se ut i fremtiden. (25:47)

Vil du snakke om fremtiden?
Snakk med oss.

Chat med oss
Chatten er stengt