• Artikler
 • Slik lykkes du med videokonferanseløsningen

Slik lykkes du med videomøtene 

4 fallgroper å unngå

Flere og flere innser fordelene ved reisefrie møter. Det sparer miljø, kostnader, tid og gir ansatte et bedre arbeidsmiljø med mer tid både til jobb og fritid. Å ta skrittet fra en konferansesamtale til å faktisk se hverandre har stor innvirkning. Dagens teknologi gjør det mulig å få nesten den samme følelsen i videomøtet som om alle satt i samme rom, selv om det kan være mil eller hele kontinenter mellom deltakerne.

Men hvorfor er det fortsatt mange som er skeptiske til å ha videoteknologi som standard i møterommene for å muliggjøre fleksibilitet i både interne og eksterne møter? Svaret er sannsynligvis at mange forbinder videokonferanser med tekniske problemer, og at det er dyrt, vanskelig og gir dårlig kvalitet. Fordommer som ikke gjenspeiler moderne teknologi i det hele tatt.

Dette er 4 vanlige fallgruver du må unngå før du starter installasjonen. Dette øker muligheten for en pålitelig og langsiktig videoløsning:

 

 • Datamaskinen er ikke en optimal videoteknologi.
  Det er risikabelt, og som skapt for tekniske problemer, å bruke datamaskinen som videokonferanseteknologi. Møtet påvirkes av programmene du har åpent, at du bruker wifi i stedet for et dedikert nettverk og at perifere utstyr ofte er feil tilpasset. Dette gir utstabil tilkobling og opplevelse.

 

 • Ikke plasser videoløsningen i det største møterommet.
  Tenk gjennom hvor mange dere i snitt er i møtene. Ofte er de fleste videokonferanser ikke for så mange personer og da blir det ineffektivt å plassere et stort videokonferanseutstyr i det største møterommet. Det er viktig å ha relevant og riktig teknologi for det spesifikke møtets behov. En vanlig konferanse krever noe annet enn et raskt møte. Hvis du må velge mellom en stor løsning eller flere små, gir det ofte bedre utbytte for organisasjonen å investere i passende videoløsninger i flere mindre møterom.

 

 • Støtter teknologien møtebehovet ditt? 
  Begynn med å tenke over hvordan møtene dine gjennomføres og hvem du tilkobler. Den tekniske løsningen kan se helt annerledes ut, avhengig av hvordan møtene holdes. Mange tenker ikke på at behovene rent teknisk kan variere en hel del, for eksempel hvis du planlegger å bruke løsningen på avstandsmøter til interne eller eksterne møter, for mindre, raske møter eller store møter. Tipset er å overveie muligheten for direkte ekstern kommunikasjon. Det stiller litt høyere krav til teknologien enn bare å bruke videoløsningen til interne møter. Men det gir deg en flott mulighet til å oppfylle kundenes forventninger både nå og i fremtiden.

 

 • Gjør videokonferanseløsningen din plattformuavhengig.
  Noen foretrekker Teams, en kunde har en eldre Tandberg-løsning, en tredje foretrekker Hangout og noen ganger Zoom. Å jobbe fleksibelt og eksternt betyr også at valget av plattform for videokonferanser ser helt annerledes ut. Å tvinge noen til å bruke din egen teknologi fungerer ikke. I stedet må du sørge for at du har en sikker forbindelse for alle deltakere mellom hverandre, uavhengig av plattform.

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt