Tips fra vår ekspert

Hvordan jobbe smartere – start AI-reisen i dag

 

Den nye teknologiske revolusjonen er her. Nå er tiden inne for å sette seg inn i hva kunstig intelligens egentlig betyr. Kristoffer Nord, som er Office Managements egen ekspert på møterom og teknologi, forklarer.

Bedrifter må begynne å forberede seg

AI-budsjett, maskinlæring og smarte kontorer. Den nye teknologiske revolusjonen er her. Nå er tiden inne for å sette seg inn i hva kunstig intelligens egentlig betyr.


– Bedrifter må begynne å posisjonere og forberede seg, for snart kommer vi alle til å jobbe med AI, sier Kristoffer Nord, møteteknologiekspert i Office Management.

 

AI akselererer den teknologiske utviklingen

Som leder er det lett å bli stresset av alt snakket om AI. Men kunstig intelligens kan gjøre jobben din enklere på flere måter. Visste du at AI allerede kan lage et bilde etter dine ønsker? Eller transkribere videomøtet for deg. I fremtiden vil AI også kunne produsere en skisse av hvordan din bedrifts mest ultimate kontor ser ut, sier Kristoffer Nord.

 

– Pandemien førte til att bruk av videomøter eksploderte. AI kommer til å sette fart på en hel del ting. Det blir en helt ny form for teknologisk revolusjon, sier Kristoffer og fortsetter:

 

– Alle selskaper drar nytte av AI, men det kan oppleves som komplisert og vanskelig. Det er mange som ikke vet hvilke løsninger som finnes allerede i dag. Og enda færre vet hvilke løsninger som vil være tilgjengelige i fremtiden.

 

Se webinar med ekspertenes beste AI-tips

For de som vil vite hvordan man implementerer AI på kontoret, holder Office Management et webinar 30. november 2022. Der vil eksperter delta og forklare hva AI faktisk er, og hva det vil bety.

 

Selv om AI-revolusjonen fortsatt er i sin spede begynnelse, er det viktig for ledere og bedrifter å begynne å forstå hva kunstig intelligens vil innebære. De store teknologigigantene investerer milliarder i både forskning og utvikling av AI, noe som gjør at den teknologiske reisen går raskere enn noen gang.

 

– Jeg tror ikke at så mange selskaper trenger å sette opp et AI-budsjett for neste år, det går ikke så fort. Men det er viktig å begynne å forstå hvilke kunstige hjelpemidler vi kommer til å ha og hva de vil bety. Og fremfor alt å ikke ta uriktige og begrensende valg for fremtiden.

 

Det finnes allerede et stort utvalg av smarte løsninger og systemer på dagens marked. Mange systemer er basert på logikk, som for eksempel et bookingsystem for møterom som frigjør rom der vi ikke møter opp til booket møte. Kunstig intelligens kan gå et skritt videre, bistå med optimaliserte bestillinger, forberede rommets klima osv.

 

AI deles i to kategorier

AI deles ofte inn i to kategorier – svak AI og sterk AI. Svak AI omhandler systemer som kan levere begrensede menneskelige handlinger. Et eksempel er taleprogramvare, som kan justere lyset i møterommet eller øke volumet på videomøtet. Sterk AI, derimot, er systemer som faktisk tenker selv, og ikke bare simulerer menneskelig intelligens.

 

– Så det handler om å ikke låse seg inn i lukkede systemer. Prøv å gjøre en vurdering fra et AI-utviklingsperspektiv når du planlegger reisen mot intelligent teknologi.

 

Ifølge Kristoffer Nord er det både bekymringer og fordeler med AI-utvikling. Uavhengig av hvilken innvirkning AI kan ha på virksomheten din, er det viktig å forberede seg på det.

 

– Det er viktig å male en visjon om hvor du vil at bedriften din skal være, og hvordan den skal se ut. Vi som jobber med tekniske løsninger for kontoret prøver å vise reelle perspektiver: Hvordan kunne kontoret ditt være smart? Kan det hjelpe ansatte med å finne ledige og passende arbeidsplasser eller optimalisere?», sier Kristoffer Nord:

 

Neste trinn

– Neste trinn kan være å la AI forme kontorene våre. Møterom har allerede i dag ofte kameraer som automatisk rammer inn de som er i møtet ved å analysere hvor folk sitter. Med den kunnskapen kan vi også forstå hvor mange personer som er i rommet, og hvordan rommet brukes. På denne måten kan AI hjelpe oss med å bygge våre fremtidige kontorer. Fullstendig skreddersydd til hvert selskaps behov.

 

Tre steg for AI-reisen mot et smartere kontor:

  1. Start med å prøve å forstå

AI er langt fra ferdig. Vi er egentlig bare i begynnelsen av den nye typen teknologi som kunstig intelligens vil bidra med. Men vi må begynne å forstå hvordan denne reisen vil påvirke både bedriften og de ansatte. Ved å forberede virksomheten din på AI-reisen, vil du også kunne gjøre smarte investeringer når det er på tide å koble til.

  1. Fortsett tilkoblingen

Hold teknologien tilkoblet, og fortsett å koble til. Når du gjør det, vil du ha flere smarte enheter som etter hvert vil bidra til et smartere kontor.

  1. Visualiser mer

Hvis du er tilkoblet og visualiserer hvordan din bedrift kan se ut, vil det generere et smartere kontor på sikt. Det vil gi en bedre opplevelse, og forenkle når du ønsker å legge til mer AI under reisens gang.

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt