Gjenvinn gamle mobiler med Recycling

Hvert år selges fire millioner nye smarte mobiltelefoner i Sverige. Tallet kan virke stort med tanke på at 97 prosent av befolkningen allerede har en mobil, men ifølge Sveriges Natur skyldes det på at svensker er blant de ivrigste i verden til å bytte til den nyeste modellen. Så hvor tar alle de gamle, nesten nye, mobilene veien?

– Det som bare for noen år siden var verdt 5 000–10 000 kr, legges ofte i en skuff og glemmes. Men det finnes penger å tjene og miljø å spare gjennom å gi mobilene en ny sjanse på bruktmarkedet, sier Daniel Henriksson, leder for operatørrådgiverne i Office Management.

I dagens oppkoblede arbeidsliv er det egentlig ikke så rart at en bruker kan oppleve en tilsynelatende funksjonell mobil som litt for treg. Minnekapasiteten kan ganske fort føles begrenset og være grunnen til at man bytter til en nyere. Men for andre kan din gamle telefon være akkurat det den personen trenger i et land der nettverket ikke er rukket å bli bygd ut til for eksempel 5G.

 

Å gjenvinne gamle mobiler er helt klart et uutnyttet potensial som både sparer planeten og lommeboken.

– Når det gjelder økonomien, får man relativt mye for sin gamle telefon, dessverre ser mange ut til å gå glipp av muligheten. Man kan iblant få 2000 kr for en brukt mobil og multiplisert med antallet ansatte kan det bli store penger som blir liggende i skuffene, fortsetter Henriksson.

Det finnes flere bedrifter på markedet som kjøper tilbake telefonene og renser dem til fabrikkny innstilling før de selges videre. Men vær påpasselig med hvilken leverandør du velger.

– Det er viktig å velge riktig leverandør for gjenvinningen. Noen er ikke seriøse, og håndtering av de gamle mobilene gir mer skade enn nytte i landet de kommer til, mener Henriksson, som har hjulpet mange bedrifter med å finne den riktige løsningen som både gir penger og blåser nytt liv i mobilene.

 

Løsning: Mobiltelefon gjenkjøp og gjenvinning

Mange mobiler byttes ut før levetiden er helt slutt. Det kan virke som ressurssløseri, men i en oppkoblet hverdag der telefonen er et viktig arbeidsredskap, kan det være forretningskritisk at de ansatte har tilgang til de nyeste modellene som gir dem mulighet til å utnytte kapasiteten i nettverket fullt ut.

Telefonen kan likevel få nytt liv i en annen brukers hånd, der behovet for minnekapasitet er mindre. Å gjenvinne gamle mobiler er for mange bedrifter et uutnyttet potensial som både sparer planeten og kostnadene.

Vår Mobiltelefon Recycling-tjeneste hjelper deg med å finne den beste prisen på gjenkjøp av dine gamle mobiler og renser dem til fabrikkny innstilling for gjenbruk.

Office Management hjelper deg med å selge dine gamle mobiler og sørge for at de tilbakestilles og renses til fabrikkny innstilling. Vi samarbeider med sertifiserte partnere som gir garanti for bærekraftig håndtering hele veien til sluttkunden.

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt