Hva er forskjellen mellom Microsoft 365 og Office 365?

Forvirrende like navn

Microsoft 365 er et av de nyeste produktene i Microsofts skytjenester. For noen er det forvirrende likt Microsoft Office 365, og mange tror at det er ett og samme produkt. Vi skal prøve å klare opp i begrepene, og forhåpentligvis vil du etter å ha lest denne artikkelen ha en bedre oppfatning av forskjellen mellom Microsoft 365 og Microsoft Office 365.

Office 365

Office 365 har eksistert en god stund, og egentlig er det en fortsettelse av den Office-pakken som vi lenge har kjent til. Nærmere bestemt den pakken som inneholder den velkjente trioen Word, Excel og PowerPoint. Hvert år har Microsoft inkludert stadig flere produktivitetsapplikasjoner i takt med at de blir lansert, og i dag inngår flere velkjente samarbeidstjenester. For eksempel OneDrive, Teams, Yammer, Planner, Microsoft Stream og selvfølgelig Outlook og Mail. Som produktivitetsplattform kan man si at Office 365 er så godt som komplett med tanke på hva du trenger for å skape digitale virksomhetsprosesser og kommunisere med omverdenen. Office 365 finnes i forskjellige abonnementsalternativer og kan derfor variere innholdsmessig. I abonnementet for Office 365 inngår alltid den nyeste versjonen av de inkluderte applikasjonene.

 

Microsoft 365

Office 365 er en del av det som tilbys i Microsoft 365. Den nye pakken inkluderer tjenester som Office 365, Windows 10, Mobilitet og Sikkerhet. Med Microsoft 365 får du Office 365 og alt det inneholder. I tillegg er Operativsystemet, Mobilitet og Sikkerhetsverktøy inkludert. Hva innebærer det for deg å få Mobilitet og Sikkerhet?


Kort sagt så hjelper tjenestene i hovedsak å beskytte både deg og kundedataene dine. Tjenestene hjelper deg med å ha kontroll over enhetene dine (nettbrett, PC-er, MacBooks, telefoner) og beskytter deg mot skadelig kode og sikkerhetshull. Det hjelper deg også med å ha kontroll over hvem som har tilgang til bestemt informasjon. Du kan beskytte filer når bedriftens enheter forsvinner eller blir stjålet, håndtere mobil tilgang og selektivt slette data på personlige enheter. Det finnes også mulighet til å konfigurere og tilpasse bedriftens policyer og håndtere Windows 10-datamaskiner, Android-telefoner og iOS-enheter.

 

Oppsummering

Hvis man sammenligner prisen på disse to produktene, så er Microsoft 365 betydelig dyrere, men da skal man huske at det i prisforskjellen finnes produkter og verktøy for å styre og vedlikeholde enhetene i bedriften. Dessuten inngår operativsystemet Windows 10 i lisensen.
Begge produktene leveres med mulighet til å ha fullt installerte Office-programmer på nettbrett, telefoner og datamaskiner samt nettleserversjonene. Du får personlig fillagring, e-post og kalender. Du har også tilgang til Skype for bedrifter og videosamtaler samt Microsoft Teams og andre nye verktøy som Delve og Planner. I bunn og grunn har begge produktene den fullstendige Office 365 Business Premium-pakken.

Forskjellen begynner når man kommer til selve enhetshåndteringen. Til forskjell fra Office 365 leveres Microsoft 365 med kun ÉN konsoll for å håndtere brukere og enheter. Du kan også distribuere Office-programmer automatisk til Windows 10-datamaskiner. Som vi konstaterte, så mangler sikkerhetsverktøyene i Office 365, der Microsoft 365 leveres med mulighet til å beskytte data på tvers av enheter og håndtere sikker tilgang. Du kan også beskytte Windows 10-enheter for ting som skadelig kode med Windows Defender. Selvsagt er en annen stor forskjell mellom de to at operativsystemet mangler i et Office 365-abonnement.

 

Så hva bør jeg velge?

Når du skal velge en av disse pakkene, Office 365 eller Microsoft 365, er det viktig å tenke på hva som er viktig for akkurat deg og bedriften din, om og hvorfor Microsoft 365 vil være et mer fordelaktig alternativ for akkurat din virksomhet.

En ting som kan være til hjelp på veien, er om du for eksempel trenger å oppgradere operativsystemet ditt til Windows 10. Hvor mange enheter har du i bedriften din? Er du bekymret for datasikkerheten? Følger du GDPR? Da kan de produktene og tjenestene som følger med Microsoft 365, være et mer kostnadseffektivt alternativ for deg. Tabellen nedenfor gir et enkelt bilde av forskjellen og gjør det lett å sammenligne.

Tabell_MS365_O365

 

Microsoft 365-plattformen har også en naturlig plass i både dagens og fremtidens arbeidsliv. Det finnes mye forskning om hva fremtidens arbeidsliv innebærer. Da Office Management sammenstilte mer enn 40 forskningsrapporter, var det fire hovedtrender som trådte frem: fleksible arbeidsprosesser, stimulerende arbeidsmiljø, skybasert sikker IT og smart AI-teknologi. Trendene drives ikke bare av den teknologiske utviklingen i samfunnet, men også av menneskers behov for å bruke teknologien for å kunne leve mer miljøvennlig, få gjort hverdagens små gjøremål og å ha et liv der et stimulerende arbeidsliv kan forenes med mer tid til andre ting enn for eksempel pendling. 

Office Managements visjon er å skape en infrastruktur og et stimulerende arbeidsmiljø som er basert på moderne smartteknologi der medarbeidere kan møtes og samarbeide på de måtene som passer dem best, både nå og i fremtiden. Samarbeidet med Microsoft er derfor strategisk for å kunne tilby kundene en fremtidssikret, smart og sikker teknisk plattform for samarbeid, kommunikasjon og dokumenthåndtering.

Les mer om våre nettløsninger her.

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt