8 raske tips til Teams-møtet

Nedenfor har vi samlet åtte tips som forbedrer Teams-møtet.

1. Kjør lyden via telefonens headset

Hvis du ikke har headset til datamaskinen, kan du koble telefonen til Teams-møtet og kjøre lyden via telefonens headset i stedet. På den måten ser du videomøtet på datamaskinen og får lyden fra telefonen. Helt synkronisert og uten risiko for rundgang.

 

2. Vis din virkelige bakgrunn

En populær funksjon i Teams er de forskjellige videobakgrunnene. Ifølge studier er det imidlertid mer verdsatt å vise din virkelige bakgrunn, da det gjør det lettere å formidle autentisitet, troverdighet og kompetanse. Kilde: https://www.inc.com/jessica-stillman/if-you-want-to-taken-seriously-ditch-your-zoom-background-new-study-shows.html

 

3. Test presentasjonen din

Det finnes ulike typer presentasjonsmoduser i Teams, og avhengig av møtet kan det være smart å velge den som passer deg best. I Teams kan du enkelt starte et møte direkte selv for å teste de ulike variantene. Disse velger du rett før du klikker på filen du vil se.

 

4. Skriv notater i chatten

Du kan legge til og feste deg selv i chatten. Da kan du enkelt lage notater og kommentarer for å gå tilbake til disse senere.

 

5. Sørg for egen møteplass

Unngå å ta møter i åpne landskap. Det som skjer i bakgrunnen kan være distraherende og skape frustrasjon. Når du deltar fra et eget rom, minimerer du også forstyrrende støy.

 

6. Tilpass kameravinkel

Hvis du tilpasser kameravinkelen til øyehøyde, kan du gi de andre i møtet muligheten til å se deg bedre samtidig som du synliggjør kroppsspråket ditt.

 

7. Tenk på belysningen

God belysning kan forbedre opplevelsen for andre som deltar på møtet. I stedet for en mørk silhuett med kaldt og matt lys, kan du gjøre en forskjell ved å bruke det eksisterende lyset på riktig måte.

 

8. Bruk både lyd og bilde

Slå på kameraet og bruk mikrofonen når det er nødvendig. Dette bidrar til at du skaper større engasjement under møtet.

 

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt