Fem sannheter om fremtidens arbeidsliv 

Hvis du vil vite hvordan fremtidens arbeidsliv blir formet, er det fem sannheter du bør forholde deg til.

1. Krokarm med maskinene – riktig teknologi for riktig situasjon

Først av alt – gå arm i arm med maskinene. Sørg for at du har de riktige løsningene og teknologien for de riktige mulighetene, og integrer hele organisasjonens arbeidsmåte. Innse at smart AI-teknologi blir din nye kollega og samarbeidspartner.

 

2. Kontoret er mer enn kontoret – et avslappet arbeidsliv er den nye normalen

Arbeidsplassen vil ikke lenger begrense seg til kontoret. Arbeidslivet blir mindre statisk og vi interagerer med mennesker hvor de enn befinner seg. Kontoret vil ha funksjonen som stedet der kulturen styrkes og engasjementet for selskapet bygges. Kontoret blir med andre ord mer enn bare et kontor.

 

3. Hybrid blir den nye normalen – kontoret som frisørsalong

Hybridløsninger er kommet for å bli. For å håndtere de økende problemene med bakgrunnsforstyrrelser, kreves det gode muligheter for videomøter over hele kontoret. Du som arbeidsgiver må skape et demokratisk arbeidsklima der man kan møtes på like vilkår enten man er på plass eller jobber eksternt. 

 

4. Ta kontroll over tidskampen – slakk, variasjon og akademiske kvarter

Arbeidslivet handler om tid og nå vil grensene mellom fritid og arbeidstid gradvis viskes ut. Selvledelse med et resultatfokusert arbeid blir viktig for å fungere på sikt. Imidlertid må man ikke glemme å dra fordel av slakktid, for et digitalt miljø kan bli veldig intenst. For arbeidsgivere som ikke har kontroll, finnes det nye verktøy som løser oppfølgingen på en respektfull måte.

 

5. Vinn kampen om plassen – fra åpent kontorlandskap til magnetiske kontorer og festfølelse

Den fysiske utformingen av kontoret er viktigere enn noen gang. Det som går tapt i det nåværende arbeidslivet med hybridløsninger, er plassen for nødvendig småsnakking og positiv overhøring, det vil si det som fanges opp i korridorene eller ved kaffemaskinen. Derfor må vi gå fra tradisjonelle kontorlandskap til magnetiske kontorer med det lille ekstra, som oppmuntrer til kryssbefruktning av ideer mellom enkeltpersoner og forskjellige avdelinger. Det er dette mange har savnet i løpet av tiden på hjemmekontor.

 

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt