5 spørsmål til LENA LID FALKMAN 

"Å bruke teknologiens potensiale som individ eller organisasjon handler ikke bare om å ha et virtuelt møte i stedet for et fysisk.” 

Lena Lid Falkman er forsker innen ledelse og kommunikasjon ved Handelshøyskolen i Stockholm. Hun brenner for mye, blant annet det moderne arbeidslivet, lederskap, retorikk og aktivitetsbaserte kontorer. Lena innså tidlig verdien av virtuelle møter, hvordan det har skapt nye måter å jobbe på og hvilke fordeler det faktisk gir selskaper. Dermed oppsto boken "Virtuelle møter – Effektiv grenseløs kommunikasjon".

Forsker og forfatter Lena Lid Falkman

I tider som disse, når Covid-19-viruset har tvunget de fleste av oss til å jobbe hjemmefra, er Lenas forskning og innsikt mer relevant enn noen gang. Hvordan ser hun på hemmekontor; hvordan setter du grenser og hvilken teknologi skal du investere i, og hvordan vil denne krisen påvirke fremtidens arbeidsplass?

Du har før sagt at digitalisering er en revolusjon for arbeidslivet. Vil endringen komme fortere nå, med tanke på dagens situasjon?

Ja, vi har jo hatt teknologien en stund, det er arbeidsmåten som er gjenstand for den virkelige revolusjonen. Den endringen vil gå raskere nå. Vi mennesker er vanedyr og veldig komfortable av oss. Mange har dårlige erfaringer med videomøter og andre ting, så de har unngått det. Nå blir vi sparket frem flere år i utviklingen, tror jeg!

Hva bør du tenke på når fjernarbeidet blir mer permanent og ikke bare et supplement? 

Helsen vår! Både fysisk og mentalt. Hjemme har du kanskje ikke et skrivebord du kan heve og senke, eller en ergonomisk stol. Jobber du hjemme en ettermiddag, fungerer det bra å sitte ved kjøkkenbordet eller legge seg på sofaen. Men hvis du jobber en hel, eller flere uker på rad, vil kroppen få juling hvis vi ikke tenker på ergonomien. I tillegg beveger vi oss mindre hjemme, turen til bilen eller til lunsjrommet går tapt. Så vi må kompensere for det ved å komme oss ut og røre på oss.

Så er det den mentale helsen. Det kan være fint å sitte og jobbe hjemme en dag, men å gjøre det hele tiden er stressende. Da må vi være sosiale i stedet! Ta en kaffe med kollegaene dine via videoskjermen og snakk både om jobb og annet. Det er jo ikke sosial avstand som trengs, det er fysisk.

Hva er de vanlige fallgruvene for de som ikke er vant til å jobbe hjemme?

At du ikke har rutiner for hvor du skal jobbe og når. Fleksibiliteten blir grenseløs, så vi jobber hvor som helst og når som helst, og alt hjemme blir arbeid. Så du må sette noen grenser for deg selv. Selv skifter jeg til kosebukse når jeg er ferdig med å jobbe for dagen. Da har jeg fri.

Hvilken digital teknologi er absolutt et must for at hverdagen skal fungere hjemmefra?

Her må alle sørge for at de har den teknologien de trenger nettopp i sin egen yrkesrolle. De fleste av oss trenger skytjenester for dokumenthåndtering, tekst- og tallbehandling, videomøter, etc. Og det har de fleste. Men så kan det være spesielle behov for den som har andre oppgaver, som attestering og tidsrapportering. Her må selskaper sørge for at enhver profesjonell rolle får nødvendig støtte og utstyr.

Tipsene dine til selskaper som er bekymret for at alt skal stoppe nå – hvordan holder du hjulene i gang?

Det viktigste nå er at vi flytter alt som går online. Det trenger ikke være perfekt med det samme, vi kan nøye oss med "good enough". Vis omsorg for hverandre, det er mange som har mye problemløsing å gjøre for at alt skal fungere så bra som mulig. Det som ikke kan flyttes online, må vi ganske enkelt skyve fremover i tid. Det betyr ikke at det aldri vil skje, men det vil ikke skje akkurat nå. Kriser gjør oss mennesker oppfinnsomme og vi er sikre på å finne nye måter å løse ting på. Så vi skal være så utøvende som mulig og løse alt som løses kan, men ikke glem at vi også er mennesker og må ha forståelse og vise omsorg for den uroen vi alle må takle nå.

Relaterte artikler

Chat med oss
Chatten er stengt